Nyheter 2005

Nyheter 2006 & Nyheter 2007

Startsidan
Nyheter
Gänget & Jag
Bilarna
Tävlingar/Resultat
Bilder
TidningsArtiklar
Gästbok
Kontakt

16/12 05

Bilder från prisutdeleningen i Tyskland finns nu i fotoarkivet att beskåda, Fotograf Greth Andersson med familj


8/11-05

Hej på er igen!
Nu så var det klart för denna säsong och det blev definitivt inget bra slut på detta år, men vi försökte i alla fall. Helgens tävling var Höglandsrallyt i Nässjö som hade ett alldeles eget upplägg när det gäller tider. Första start var klockan 13.00, väldigt många servicetillfällen och servicetid.
Kändes lite märkligt att starta så sent som 13:30 och fem och en halvtimme senare bara lyckats avverka 2 mil ss då det var dags att starta den sista sträckan, den tidsplanen är nog unik.
Det visade sig ganska snart att det inte skulle gå att hänga med Johan Larsson och Fredrik Menck, dom skenade iväg ganska omgående så vi fick istället försöka slåss om 3:e platsen mot Morgan Olsson och Håkan Ståhl. Vi tre turades om på denna placering och inför starten på sista sträckan ledde Ståhl med 3 sek sedan vi och Morgan 1,5 sek efter oss, han hade en växellåda som börjat krångla. Vi kom dock inte längre in än tre km på sista sträckan då en obehagligt stor sten dök upp i en högersväng och saboterade fälg och däck rejält, tillägas kan att den stund vi stod där passerade nog tio bilar över denna sten och hur dom kunde fortsätta är en gåta, tyvärr så fick vi se min klubbkamrat Sven-Inge Sjödin också gena över denna sten så att både avgassystem hasplåt och hjul gav upp.
Menck vann Larsson blev tvåa och Ståhl tog tredjeplatsen, det ska bli kul att se vad han gör nästa säsong.
Trist slut på en annars ganska hygglig säsong där det kändes väldigt bra i våras men en formsvacka från sensommaren och framåt gjorde att vi inte kunde knyta ihop säcken riktigt.
Motorn i bilen måste också kollas upp ordentligt då det känns som den har tappat i effekt från och med tävlingen i Söderhamn "hoppas att det är så enkelt"

Dessutom gjorde vi ett väldigt roligt inhopp i Mantorp på hemvägen där C-förarfinalen pågick för fullt, körde nollbil i rallymomentet på söndags morgonen och återväxten är det nog inge större fel på. Då vi med lätt demolerad framvagn inte lyckades vara först fast jag tog i så växelspaksknoppen for iväg, min första någonsin under mina 12 år.

Bilder från Höglandsrallyt finns här
Bilder från Mantorp finns här

Väl mött Rallykungen


31/10-05

Ja, då hade vi varit och åkt tävling igen, denna gång var det Marknadsnatta i Skänninge som stod som arrangör. Denna tävling ingick i sommarserien för Volvo original, en serie som vi tidigare inte brukat fullfölja eftersom antalet tävlingar på en säsong ändå räcker till. Men eftersom möjligheten fanns att slåss om slutsegern i denna serie (om vi skulle vinna dom två avslutande tävlingarna) så bestämde vi oss för att köra även dom. Två tävlingar hit eller dit, vad spelar det för roll.
Med Roger satt ur spel (dessutom på "rehabeliteringsresa" i Spanien på rally VM, hoppas han fixar ett kontrakt åt oss) så skulle Per nu göra debut som notläsare åt mig vilket gjorde att Gerth fick sköta hela servicebiten själv. Förutsättningen var enkel, endast seger kunde hjälpa oss att klättra i sammandraget.

Försökte bita i, men den rätta "tokattacken" infann sig inte och efter tre körda sträckor så började man ana att det skulle bli svårt att vinna då vi hade 12 sekunder fram till Johan Larsson. Försökte lite till på dom avslutande två sträckorna, bommade ett vägbyte litegrann men vi vart ifrånåkt även där, så vi slutade ca 20 sekunder efter Johan och 2 sekunder efter Morgan Olsson som verkligen blixtrade till och visade vilken duktig chaufför han verkligen är.
I övrigt kan man väl säga att tävlingen var väldigt rolig eftersom sträckorna var av olika karaktärer och att en del funktionärer hade koll på att vi hade åkt en bit för att köra där.
Även fast möjligheten är borta att slåss om segern i sommarserien så tänker vi åka den avslutande tävlingen i Nässjö nästa helg för att försöka visa att vi kan vinna.

Tyvärr blev det inga bilder denna resa.

Väl mött Rallykungen


17/10-05

Nu har vi äntligen satt oss vid datorn, dryga veckan efter tävlingen Rallyflygstaden i Söderhamn som var final i AllChampion samt en deltävling i Sommarserien.
Rallyt var ett asfaltsvarvlopp som kördes 3ggr och utgångsläget var ju perfekt efter att ha varit i Neustadt 2 veckor innan och det började oxå bra på första rundan, vi tog ledningen med 1.5 sekund.
På andra rundan gjordes ett misstag, mycket grus hade kommit ut på vägen jag fick ordentlig sladd rakt in i ett traktordäck med efterföljande retursladdar och tidsförlust som en naturlig följd. Detta gjorde att vi nu låg 2 sekunder efter ledande Peter Karlsson.
Tredje rundan var det ju bara att ladda allt som gick för att kunna vinna och attacken satt perfekt men som det ibland kan vara i denna sport så förstår man inte varför kanontiden uteblir.
Vi var ändå efter den tid vi hade på första rundan vilket gjorde att vi slutade som 2:a i ElitA och 3:a totalt bland alla Originalarna eftersom B-föraren Peter Karlsson åker ifrån rubbet i denna tävling för andra året i rad och då har ju karl'n inte tävlat någonting alls där emellan.... ooooootroligt bra!

 

För övrigt noterar vi ett starkt inhopp av servicemannen Gerth "Puma" Andersson i kartläsarstolen som äntligen fick bryta trenden att kracha så fort han sitter i högerstolen.
Vi hoppas att vår ordinare kartis Roger inte tar upp den trenden då han i sitt inhopp hos Magnus Bengtsson för ett par veckor sedan fick göra en 6-varvs rullning som resulterade i att läkaren har avrått honom att tävla mer
i år. Krya på dig Roger!!
Ersättare för Roger i de närmsta kommande tävlingarna blir nästa serviceman Per "000" Uddesson.
Det är väldigt skönt att grabbarna i teamet håller sådan hög kompetens!

Bilder från Rallyflygstaden hittar du här


27/9-05

Så har vi kommit hem från Neustadt, där det blev ännu en 2:a plats, vilket i sig inte är en dålig placering men efter ett otal andraplaceringar i år, så även i Vinter- Sverige- och
Europaserien känns inte en 2:a placering så kul.

All heder åt Henrik Levin som gjort en strålande insats i de 4 tävlingar som behövdes för att segra, så det är bara att lyfta på hatten och Gratulera ett sånt trevligt gäng även fast vi norrlänningar har lite svårt att förstå språket emellanåt!

Men däremot är det väldigt trist att komma hem och läsa nyheten om att Menk lyckats "slingra" sig ur en teknisk kontroll med en felaktig box som för andra innebär uteslutning, men det är väl bara att gratulera.

Bilder från Neustadt finns här


13/-05

Hej alla rallyintresserade!

Jag har följt de flesta inläggen i Volvos gästbok gällande Menck, tycker själv att det börjar bli lite olustig stämning vilket inte är kul för oss eller dom som läser om Volvo original.

Min uppfattning i det hela är att många har tyckt att detta med tankning i depån är ett misstag, må så vara att det är så. Anledningen att jag talade om detta för tävlingsledningen var att jag inte lyckats trycka undan mina känslor från RallyÖsterlen 20 dagar tidigare då helt andra misstag skedde!
Mellan sträckorna rådde serviceförbud, service endast tillåten på serviceplats, någon som kan regler kan väl tala om konsekvenserna av att bryta mot dessa.
Fredrik får punktering och försöker köpa däck av medtävlande, han nekas detta eftersom fler sträckor återstod innan service. Han fortsätter med punkterat däck och försvinner bakom en lada kör sedan vidare med fräscht däck. Vid nästa tillfälle har något annat inträffat, då man måste ha både kemikalier, spännband, olja och filter för att få ordning på bilen en bit in på en skogsväg efter transporten, för att därefter kunna fortsätta.

Jag har inte bevittnat detta själv utan bara fått det berättat för mig av flera medtävlare samt en del åskådare. Inga protester lämnades så därför går inget att göra åt saken.
Själv hade jag hunnit en bit på väg hem eftersom jag bröt på sträcka sju. Ingen kan ifrågasätta Fredriks kapacitet att köra bil, men man måste väl göra allting annat rätt också, så en smula besviken känner man sig nog och jag hoppas att jag inte låter avundsjuk då det verkar vara ett poppis ord.

Väl mött Tobbe


11/9-05
I helgen körde vi i Köping som i motsats till Rally Österlen hade jättefina vägar, vi slutade som 2:a, 10sek efter Johan Larsson som körde otroligt bra vi hade varsin punktering som tog ut varandra tidsmässigt. Sverigeserien slutade vi som 2:a totalt efter Fredrik Menck, ställningen i SilverstonCup vet jag ej i skrivande stund. Bilder


6/9-05
Vi körde Rally Österlen i Tomelilla den 20 aug men fick bryta pga haveri till följd av de
extremt dåliga vägarna. Tappade ledningen i sverigeserien och mitt utgånsläge i West Euro blev klart sämre....
For hem och iordningställde bilen och for på hemmatävling i Sollefteå 27 aug, där Tobbe med "gamla" kartisen Håkan i högerstolen fick bryta då treans växel i lådan rasat.

Nu fixar vi med bilen så att den ska vara tiptop när vi far till Köping...

"Ha det Gott"!