Nyheter 2006

Nyheter 2005 & Nyheter 2007

Startsidan
Nyheter
Gänget & Jag
Bilarna
Tävlingar/Resultat
Bilder
TidningsArtiklar
Gästbok
Kontakt

15/10-06

Mycket nöjd efter en lyckad rallydag i Örebro, det blev en 5:e placering! Den bästa placeringen hittills!
Det känns som att formen är på väg åt rätt håll!

Med många glada utrop om att bilen blev skitsnygg sedan vi lackade om den i "packningen" bar det iväg hemmåt.
Vi kom hem
kl 2.30 i natt, jag rusade i säng och somnade för att väckas igen kl 5 av väckarklockan. Det var dags att kliva upp och åka till jobbet för ett 12 timmars pass!

Bilder från dagen här!

Väl mött!

/ RallyKungen


9/10-06

Actionbilder bilder från Östgötarallyt!


Väldigt glad för 6:e platsen!

Efter en händelserik tävlingshelg i Linköping med många incidenter där vi både tippat omkull, snurrat, fått motorstopp och
2-hjulat några gånger samt att vi var nära att rulla vid ett par tillfällen lyckas vi knipa vår bästa placering hittills i FordCupen.

De sträckor vi fixade att köra utan misstag hade vi konkuranskraftiga tider på. Det känns positivt!

Väl mött! /Rallykungen

Bilder från helgen hittar du här.


Ett tufft rallyliv!

Efter en lång nattkörning kom vi äntligen hem kl 4.30 på söndagsmorgon, då stöp vi i säng.
Vaknade efter drygt 4 timmar och fikade frukost sedan drog jag raka vägen till garaget för att börja åtgärda helgens resultat på bilen tillsammans med Ubbe.
Mekkade på till kl 17.00 då var det dags att avbryta och åka till jobbet för ett 12-timmars nattpass. Ingen ro ingen vila...... /Rallykungen


Den 22-23 september hittade vi effekten..

Bilden: 2st värpsjuka höns som väntar på tuppen (Ultras lokaler är ett ombyggt hönshus).

Har varit hos Nille på Ultra Motor för att lokalisera effektförlusten. Det visade sig vara ett membran i vacumstyrningen till insuget. Passade även på att montera de nya kammarna.

Väl mött /Rallykungen


13/9-06

Den 2:a september åkte vi hemmatävling i Sollefteå, finalen i MellanNorrlands RS-cup där Gr-N bilarna ingår i trimmat 2WD.

Det var 11 bilar till start varav tre var ST Fiestor. Vi mätte därför i första hand våra krafter med Lars Näsholm och Patrik Forsberg, vi slutade som 5:a med bara trimmade bilar framför.

Kampen mot Näsholm kom av sig på andra sträckan då han körde punktering. Vi hade dock 4 sekunders ledning redan efter första sträckan. Kampen mot Forsberg var väl inte riktigt rättvis då jag var på hemmaplan, vi hade ett bra glapp till min fördel då han körde sönder kulbulten på sista sträckan och fick bryta.

Mest intressant var dock när Lars Näsholm och jag bytte bilar efter tävlingen, både Lars och jag upplevde det som att min bil var lite klenare i effekten än hans, så nu är goda råd dyra..... Bilder från tävlingen finns här
Filmade en sträcka och den fins att se här (hoppas jag)....

Väl mött i rallyskogen!
/RallyKungen


 

28/8-06

Det här blev resultatet av snapphannerallyt, bara skit med andra ord!

Redan på tävlingens andra sträcka var olyckan framme inne på garnisonsområdet där det var asfalt som gällde, vi tog ett lite för snävt spår och där i gräskanten gömde sig en stor stenusling så det var bara att stanna, skadorna var dock inte värre än att vi kunde repa på fredagsnatt.

Ett något krokigt fjäderben var det enda vi tvingades leva med (tack vare att det härstammar från rallycrossen fanns inget nytt att få tag på) vilket innebar att vi kunde starta om på lördags morgon med ett tids tillägg på 5 minuter.

Svårt att hitta rätta laddningen så vi skrämde väl inte någon med våra tider, vi slutade rallyt på en elfte plats och bärgade i alla fall några cuppoäng tack vare Gerth o Pers nattskruvning. Sträcktiderna låg väl kring 6-8 plats under lördagen men det är en klen tröst när dom i toppen åker så grymt mycket fortare, vet inte va f-n man ska hitta på för att rå på dom men vi fortsätter att ladda på så mycket vi bara kan

Väl Mött / En bekymrad RallyKung


24/8-06

Efter en hel sommar med slit står den äntligen färdig! Teamets "nya" servicebusss som är tänkt att locka till sig både uppmärksamhet och sponsorer är KLAR! Jungfruresan har startat och styrs mot Hässleholm och tävlingen i helgen!

Fler bilder på juvelen finns här!

 

Söndagen den 20 augusti ägnades helt och hållet åt test av dämpare och fjädring samt däck. Ett mycket välbehövligt och lyckat test för teamet. Efter 4 timmars nötande i grusröken var alla pusselbitar på plats och bilen fortfarande i toppskick så när som på ett positionsreflex bak som aldrig hittades igen.... Tack till alla medverkande underdagen!

Bilder från testen i hittar du här

/ Väl mött Rallykungen


11/7-06

Arbetet med bussen framskrider, snart dags för lackering.

Vi har även plockat isär växellådan för att komma till rätta med förspänningen av diffen.
Här finns det många teorier på området, har du som meddtävlare i FlexiFuelCupen några erfarenheter om detta skicka gärna ett mail till Tobbe Resten av lådan frächas också upp.

Bilder finns här..


 

2/7-06

Gotland, tävlingen
Efter en god natts sömn var vi ganska spända på hur Gotländska vägar skulle vara, rykten sa att dom skulle vara tuffa mot materialet så lite tanke skulle nog krävas för att hålla bilen hel ända in i mål. Dessutom var det varmt, riktigt varmt vilket skulle medföra mycket damm under dagen.
Tävlingen bestod av två sträckor som skulle köras två gånger och gav en ss-längd på sammanlagt nästan 4 mil.

Första sträckan gick på ett skjutfält och innehöll mängder med vägbyten och snabba rakor, då man hela tiden envisas med att bromsa för tidigt till alla vägbyten (begriper inte hur bilf-n kan stanna så j-vla fort) så det blev en 12:de tid på sträckan.

Andra sträckan innehöll det mesta och här var det lite safarikänsla över det hela, kändes som vi började hitta lite tuffhet i alla fall som resulterade i en 10:nde plats på sträckan och lite häng på dom framför.

Tredje sträckan var en repris på första sträckan, fortfarande problem med att hitta bromspunkter men 8 sek bättre än förra gången, ändock bara en 12:e tid på sträckan och mungiporna pekade neråt igen.

Fjärde och sista sträckan konstaterar att vi är 8 sek efter klubbkompisen Lars Näsholm som har slagit oss på varenda sträcka idag, bestämmer mig för att ladda riktigt ordentligt här inne och det har mycket väl kunnat sluta där. En noslandning efter ett stort sprätt samt två trädtouchar visar hur mycket ladd man måste åka med för att nästan hänga med. Lars slog vi med 6 sek så han klarade sig denna gång, en 6:e tid på denna sträcka kändes bra efter den satsningen.

Sammanlagt så slutade vi på en 10:e plats och det gör att vi nu är på en 12:e i cupen tillsammans med fyra stycken till, dock skiljer det bara 17 poäng upp till en pallplats. så kan vi ta med oss denna sista sträcka, renovera diffen samt köra test och ställa in fjädringen kan man ju alltid hoppas att det räcker en bit närmare toppen i denna myrstack. Sen får vi väl se vad juryn gör åt saker och ting….

Vill även rikta ett stort tack till alla medtävlare och deras team samt hela Fordstaben för en mycket trevlig fest på lördagkvällen, vem som vann den ”tävlingen” vet jag inte eftersom vi hade tidig avresa på söndagmorgon och avrundade redan vid tolvtiden.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gotland förberedelser

Första deltävlingen för sommaren i Fordcupen, tycker att vi kom bra förberedda till denna tävling med i alla fall 10 ss mil i ryggen samt att vi skulle testa hela fredagen tillsammans med de andra Fordgängen.

Lämnade hemmet redan på onsdag morgon, (så även familjen som valde att stanna hemma för att fira min svägerska som fyllde 40 år Grattis Lotta) för att kunna vara nere i Ssödertälje mitt på dagen för att få en mappning av Nille på flexifuelloppan, hur mycket effekt den lämnade förblir en hemlighet.

Boendet i Stockholm var inte ordnat när kvällen kom men både Nille och Fords serviceman Gällö erbjöd logi för natten, samt att dom även fick bistå med vägbeskrivningar varenda gång man kört vilse så nu har dom uppgraderat 08:ornas rykte här uppe i ”tassemarkerna”.

Torsdag innebar en utflykt till Västerås och den alltid lika trevliga däcksgurun Micke på Joki Motorsport, vi fixade lite Pirellidäck till träning och tävling och vips så vart det bråttom in till Centralstation i Stockholm där jag skulle plocka upp Kaj som kom med tåg från Härnösand klockan 17:30. Därefter fortsatte vi till Nynäshamn och avresa till Gotland och Visbyhamn dit Per hade kommit med båt från Oskarshamn.

Fredag en tuff dag som började med att vi inte lyckats få tag på någon frukost innan vi skulle träffas i mediabussen klockan 8.00 för genomgång av dagens media och biltest. Väl ute på testen blev det ännu värre, vid start på första vändan small det till lite grann och vi rörde oss inte ur fläcken. Vi klev ur puttade undan bilen och konstaterade att det dessutom rann olja ur vxl lådan, tungt!

Vi repade lite mod och for tillbaka till serviceplatsen, började riva lite lätt kollade med Ford vad en låda skulle kosta att hyra för en tävling, allt gick att lösa men det kändes tufft, riktigt tufft!

Då kom vändningen,” lunchen”, efter dagens första måltid och en mätt mage så lossnade det. Problemet visade sig vara en drivaxel som gått av inne i lådan samt en dåligt förspänd diff som gjorde att den inte drev på den andra drivaxeln. Allt blev betydligt enklare (och något billigare) vi valde även att byta den andra drivaxeln. Dessutom hann vi med några testvändor i alla fall så vi kunde bestämma lufttryck och toe, men ännu ej någon fjädring.

Anmälan och besiktning gick som smort, Roger plus våra ”cheerleaders” Emmy och Frida anslöt sent på fredag kväll med färja från Oskarshamn. I morr’n är det tävling.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Midsommardansen

Tävlingen i Småland var Midsommardansen i Ljungby, ett rally med 4 mil ss fördelat på fem sträckor. Regn gjorde att det var lite småhalt men annars en bra tävling. David Petterson och Patrik Johansson var också till start i denna tävling med sina Fiestor.

Första sträckan inledde vi trögt i vanlig ordning, körtekniken kräver lite uppvärmning. Andra sträckan gick riktigt bra endast 3,5 sek efter Patrik och 5 före David, enda problemet var att bromsarna började gå heta så Per som för dagen var ensam serviceman fick det kämpigt med att putsa av beläggen mellan sträckorna men han fick lite hjälp av Patriks grabbar så det löste sig. Vad värre var gick sladden till intercomen sönder när vi skulle ta på oss hjälmarna på väg till sträcka tre, lite trist när tempot börjat komma.

Det var ingenting vi kunde åtgärda så vi åkte resterande sträckor utan noter vilket syntes på resultaten, tilläggas kan att Roger tappert kämpade på med att försöka skrika noterna vilket slutade med att han spydde strax efter målbilen. Vi råkade även ut för en efterkontroll där dom gick igenom bilens handlingar och överensstämmande det gick bra, allt var som det skulle.

Bilder från tävlingen finns här.

/RallyKungen


18/5-06

Då var det dags, i dag bär det iväg neröver vårt avlånga land igen och på lördag kör vi vår andra sommartävling som är Misdommardansen i Ljungby. Med startnummer 16 hoppas vi på en trevlig tävling med mycket härlig rallykörning. Vi får mäta våra krafter med David Pettersson och Patrik Johansson som också är där o kör med sina Fiestor.

Micke på Joki Motrorsport har fortfarande förtroende trots mitt bilbyte. Vi är jätteglada för det och hoppas att resultaten kommer att bli lika bra som däcken


11/5-06

Gruspremiären avklarad

Så var vi igång igen efter ett mindre tävlingsuppehåll känns något ovant att ha så långt mellan tävlingarna men det skall man nog kunna vänja sig vid.
Vi valde att åka Nybros tävling nere i Småland vilket kan tyckas lite märkligt för en norrlänning. Efter att ha åkt i Europa 4 år samt att många i teamet kommer därifrån så är det väldigt smidigt att åka ner dit, att Ljungby kör en tävling 14 dagar senare gör ju inte saken sämre, då kan man lämna bilen kvar och lägga alla göromål på Per, som redan på söndagen hade gjort bilen stridsduglig igen.

Perfekta förhållanden med sol och värme gjorde att humöret var på topp, anmälan och besiktning gick smärtfritt. Det var bara att kasta sig ut på första sträckan, där var vi verkligen försiktiga och kände oss för, vi tappade rejält med tid till dom övriga två Fordekipagen som deltog, ca 2 sek per km.

Andra sträckan glömmer vi då noterna kom av sig, det är svårt att ställa om till Martinssons då vissa 2:or åks på fyrans växel även fast man ”safekör”. Lyckades även snurra o bromsa stopp här, Usch!

Tredje sträckan då började det kännas lite bättre, det var en snabb sträcka och såna gillar jag. Här var vi endast 0,5 sek per km efter dom andra, tyvärr så bröt Mats Adielsson efter denna sträcka.

På dom sista två sträckorna så kröp vi ytterligare lite närmare David Pettersson så det finns väl fortfarande lite hopp om ett….

Arrangörerna förtjänar ett stort + för dom fina vägarna och en trevlig tävling. Bilder finns här.

Väl mött RallyKungen


4/5-06

Nu har det mekats ock fixats med rallybilen, bussen och trailern inför sommartävlingarna, nu ska allt vara tiptop när det bär av till Nybro i morgon fredag för att på lördag köra NAC-Rallyt. Det blir vår gruspremiär med Fiestan och det ska bli väldigt spännande.


25/3-2006

Nu har vi gjort ett ryck o rört om lite på hemsidan.

En liten försmak på TopDriver finns på Flexifuels hemsida


21/3 2006

Uppdaterat: Serviceteamet &, Tävlingsbilar.


13/3-2006

Hej på er alla!

Så hade det varit rallytävling igen och som de flesta vet vid det här laget så har det hänt en del sen sist jag gjorde något på hemsidan. Jag hoppas på lite överseende med detta då senaste månaden varit intensiv efter bilbytet, jag återkommer till detta under fliken berättelser så småningom.

Lima, första gången jag startar i detta klassiska vinterrally, kan tyckas lite märkligt med tanke på avståndet som endast var 45 mil. Som vanligt var det hektiskt in i det sista med allt småfix till bilen som skulle göras dessutom fick jag renovera biltrailern pga. att axelinfästningarna till denna gett upp.
Vi anlände till Lima sent fredagskväll så vi beslöt oss för att besiktiga på lördags morgon, problem uppstod när den nymonterade motorvärmaren inte fungerade, men med 3st kupévärmare ståendes under bilen så startade den smärtfritt på morgonen i alla fall trots -20 vilket visar att etanol är ett bra drivmedel även vintertid.

Besiktningen gick bra förutom att vi var utan bromsljus, vi kunde tyvärr inte lokalisera felet så vi fick ta det med oss i vagnsboken. Efter det var det förarmöte för Fordgänget och det var en rad intressanta och roliga saker som presenterades där, mer kan jag inte säga om det eftersom tystnadsplikt gäller, "spännande"!

Dags att köra till start vilket visade sig bli lite dramatiskt då inte bilen ville gå riktigt men en snabb insats av mekanikerna Gerth och Kaj med assistans från Fordgrabbarna så byttes spjällhuset och allt var frid och fröjd, så trevligt med all hjälp man får både från sina egna meckar och andras.

SS: 1
Humöret var på topp då jag hade inbillat mig att vi skulle vara med och slåss kring 5-6: e plats. Jag hade bestämt mig för att prova snödäck fram vilket visade sig inte alls passa mig då det kändes fruktansvärt halt hela tiden, så det blev en sträcka full med "småkriser" tappat självförtroende och en 13: e tid. Aajajaj!!

SS: 2
Isdäck på fram, kvaliteten på däcken var tyvärr inte den bästa efter missförstånd med leverantör. Så vi hade 6st däck att köra på vilka alla var begagnade efter SnowRallyt
Känslan i bilen blev betydligt trevligare, självförtroendet kom tillbaka snabbt och det kändes som man började bestämma över bilen och den lyder. Känner mig riktigt tuff emellanåt då det smäller i vallarna. Kul sträcka, räcker bara till en tionde tid men dock bara 25 sek fram till dom snabbaste på ca 2 mil SS

SS: 3
Blir tuffare och tuffare, vänster bromsning börjar kännas kul. Svårt att få i trean vid nerväxling från fyran, börjar använda kopplingen igen vid dessa nerväxlingar. Testar även med mindre lufttryck i däcken vilket känns positivt. Tiden räcker till en niondeplats, fortfarande lika långt efter dom snabbaste.

SS: 4
Gick direkt efter sträcka 3. Efter halva sträckan började däcken ta rejält slut med stora kriser som följd, man vill ju inte dra ner på tempot allt för mycket. Väldigt nära att bli kvar i skogen bara några svängar från mål men dom höga hårda vallarna räddar oss ännu en gång. Tiden räcker till en elfte plats på sträckan, ändå bara 25 sek fram till dom snabbaste.

SS: 5
Lite trist att välja däck inför sista sträckan, så det var väl bra på sitt sätt att man inte låg och fajtades om tätpositioner. Sträckan var återigen en sträcka med högt tempo med några tempoväxlingar och dessutom en extrem utförskörning på slutet, det kändes som att vi hade något bra på gång men i utförsåkning så kom vi alldeles för fort in i en hårnål. Återigen ett stort tack till snövallarna som höll oss kvar på vägen, fast åt fel håll denna gång då jag hade valt att använda handbromsen för att åka av med bakändan först. Efter lite tricksande kunde vi trots allt fortsätta till mål med en tolfte tid på sträckan och 50 sek efter snabbaste.


Rallyt slutade med en 11: e plats i Fordgänget och vi halkade även ner till en 10: e plats i sammandraget.
En okej placering men självklart kan vi bättre! Men det känns i alla fall som att vi utvecklas för varje meter vi kör med bilen.
Annars är det väldigt mycket intressant som händer hela tiden, hela rallyt filmades inifrån bilen och jag tror nog att det blev en del bra sekvenser, långt ifrån dom snabbaste men lite show ska man väl bjuda på.
Denna gång ville så den beryktade juryn prata med oss, kan däremot inte tala om vad som sades där. Det är ett väldigt utvecklande steg med så kompetenta människor som ger både ris och ros.
När det gäller målsättningen framöver så vill jag börja med att minst vara topp tio för att mot hösten visa ännu bättre. Nu vet jag i alla fall att det går att bestämma även i en framhjulsdriven bil "ibland"! Vi jobbar på det men det börjar bli riktigt kul nu! Synd att vintern redan är slut!


31/1-2006

Vi klarade det!
Till och med, med lite marginal för klockan var bara 20:30 på fredag kväll när jag lämnade garaget.
Då var allting lastat och nytvättat inkl motortvätt, bussen hade valt att krångla med strömmen en stund men efter en sväng med kopparpasta på batteripolerna verkar den nöjd igen.

Ett sånt här tokryck kan bara möjliggöras tack vare snälla kamrater, denna gång var det Ubbe, Svinge och Peter Westman som drog ett tungt lass, samt en förstående familj som inte fick se röken av mig på hela veckan.
Dessutom var det Ådalens Bildemontering och grabbarna som jobbar där som från måndag eftermiddag till tisdag mitt på dagen hade fixat fram en helt ny framdel med tillbehör och det som inte fanns med där fixade Sven-Ove på Bilbolaget fram lika snabbt. Skylverkstan stod redo med nya dekaler när det var dags för det.
Ett stort tack till er alla!

Så, över till tävlingen där första hindret för många var den beryktade besiktningen där vi fick en del att prata om men jag tror dock att alla kunde starta till slut. Nibbe var annars den som öppnade starkast, följd av Per därefter jag själv och Bosse, det skulle visa sig att Nibbe var omutlig denna dag trots att treans växel försvann på sista sträckan för honom, vi lyckades i alla fall lura av han en sträckseger var.

Kampen om andraplatsen kom att stå mellan mig och Bosse efter att Pers bil börjat krångla och han fick ge upp. Men kampen kom av sig lite efter att vi hade krånglat med att byta en stötdämpare som det inte var något fel på, men dom transportprickarna skulle visa sig vara betydelselösa då vi snurrade på sista sträckan och fick krångla en stund för att komma därifrån, så en tredjeplats vart vi till slut belönade med.

Snäppet bättre gick det för Svinge i B-klassen där slutade han tvåa efter att ha haft en hård kamp med Crille om segern hela dagen. Tyvärr så orkade inte Svinges styrservo med mer än halva tävlingen så jag kan väl gissa att det känns i armarna.

Väl mött "Rallykungen"

 


23/1 2006

OJOJOJ!!
Nu är det bråttom att rikta det blev resultatet efter helgens tävling i Piteå som annars började otroligt bra där vi inledde med två sträcksegrar, dock endast med en sekund tillgodo på Bäck vid varje tillfälle och några fler till Bosse och Nibbe. Norgren laddade för hårt över ett lyft så att en ögla för att lyfta ur motorn knäckte en motorkontakt redan på första sträckan.
De nya Pirelli däcken från Joki Motorsport var fantastiskt fina att köra på i det moddiga föret, det hade snöat ca 1-2 dm på förmiddagen som arrangören valde att låta ligga kvar.

Så till den ödesdigra tredje sträckan, den började med att bilen vibrerade väldigt när hastigheten var hög, det visade sig senare vara en bult ur "hardyskivan" som lossnat.
Efter c:a 5 km så åkte vi av vägen ganska skapligt, (80-100km/h) genom en snövall och in i tre stycken träd. Till min förvåning ser jag att längre fram i böjen står Tomas Lahti som också är rejält långt på sidan av vägen. Vi hade missat hans varningstriangel så vi ställde ut ytterligare en sådan och en bit längre bort från olycksplatserna så att förarna skulle hinna få ner farten i tid.
Trots detta så var det ett flertal ekipage som hade stora problem att klara svängen så det var tur att våra bilar stod en bra bit från vägen. Hade notskrivaren varit lika legal att skälla på som en hockeydomare så hade jag nog suttit i utvisningsbåset nu men man kan väl ana att han gjort en felbedömning av denna kurva då två så rutinerade förare står i samma böj, det var en vänster 3nyper och ett flertal sådana hade redan förekommit på denna sträcka som vi klarade utan problem men här var vi totalt chanslös.
Tilläggas kan att jag tycker våra notskrivare i landet gör ett strongt jobb. Men dom, precis som någon annan gör säkert fel ibland, så det är bara tuta och köra.

För övrigt kan jag konstatera att min teamkompis Svinge börjar få upp tempot ordentligt, han hade också oturen att åka av på den tredje sträckan, dock redan i första sväng eftersom han trodde att han skulle behöva ta in förlorad tid.
Vilket senare visade sig vara fel eftersom det han trodde var tappad tid var den tid han ledde b-klassen med. Han låg dessutom endast några enstaka sekunder efter mig och Bäck men före Bosse och Nibbe. Nu siktar vi på revansch i Örnskölden till helgen, synd att inte Bäck kommer!
Bilder från garaget finns här.

Nu är det dags att skruva igen!
"Rallykungen"


17/1 2006
Hej och god fortsättning!

Då var tävlingsuppehållet slut för denna gång, men tro inte att det bara har varit att slappa. Naturligtvis har man vilat några dagar, funderingar fanns ett tag på att byta klass till lilla grupp N men allt drog ut på tiden så vi får väl se till nästa år.

Fram till dess så skall vi försöka lyfta upp fjolårsresultaten ett snäpp men det är väl tveksamt om vi kan åka både WestEuro och Sverigeserien då planeringarna ännu inte är färdiga samt att Sverigeserien mer framstår som en Sommarserie då endast en vintertävling kommer att ingå och som naturligtvis kan räknas bort i slutet.

Fram till dess öser vi på med Vinterserien. Den kommer att bli den tuffaste upplagan hittills i A-klassen med Bäck i en nybyggd 240, en comebackande Per Norgren 240, jämtlänningarna Hemmingsson i sin 740 och Nibbe i sin nybyggda 940 med 2 raka segrar i vinter. Svettigt värre!

Därför känns det skönt att ha fått ordning på effekten i bilen. Det visade sig vara bakaxeln som stal 5kw samt nya ventilfjädrar som gör att den nu orkar varva ut riktigt det gav också lite plus. Tack JRS!


Vi har dessutom varit i Vännäs och kört en sprint så vinterkänslan börjar infinna sig. Slutade dock inte bättre än på en tredjeplats, 2sek efter segraren i elit min teamkamrat Svinge Sjödin som gjorde en strålande körning..
"Jag har ju lärt han allt jag kan" GRATTIS!!

Nu blickar vi framåt till helgen då vinterserien startar i Piteå, där man får anse Svinge som favorit i B-klassen efter sin insats i Vännäs.
Där spöade han alla A-förare på plats och ni kan väl tala om vem ni sätter pengarna på i A.

Väl mött Rallykungen