r

 

Nyheter 2008

Nyheter 2007 & Nyheter 2006 & Nyheter 2005

Startsidan Gästbok

 

20/10-2008
Rikspokalen i Örebro

Näst sista deltävlingen i Ford Flexi Fuel Cup är nu avverkat. Tävlingen var väldigt kort, bara 2,1 mil specialsträckor ( 3 SS ) men på mycket bra underlag. Det var mestadels allmän väg med grus och lite asfalt. Tyvärr så hade det regnat dagen före och det var lite grann av den varan även på tävlingsdagen så fästet var skiftande så det var svårt att ligga på för fullt så lite avvaktande körning blev det. Efter nu tre körda sträckor så placerade vi oss på en 4:e plats

10 sek. efter Patrik Johansson. Segrare även denna gång blev Jocke Nyhman från Jämtland, han vann med endast 0,6 sek före Anders Gullstrand från Kil Värmland.

Med detta resultat så avancerade vi nu till en 5:e plats i cupen och nu återstår det finaltävlingen i Emmaboda den 25 okt, där det även kommer att bli prisutdelning och avslutningsbankett.

Det finns en ”teoretisk chans” att vi kan nå pallplats men då skall allt gå våran väg !

Men vi skall ge allt för ingen mins en fegis.

Peter Westman Team Rallykungen

*********************************************************************************

29/9-2008
RALLY HEDEMARKEN

Efter förra tävlingen i Larvik där vi oturligt åkte av så har det varit hektiskt varje kväll/natt för att få ihop bilen, men vi lyckades. Inte mycket sömn har det blivit.

Rally Hedemarken gick av stapeln i Hamar några mil från Lillehammer och start-/målområdet var vid OS-arenan ”Vikingskippet”, imponerande anläggning. Även denna tävling ingick i Norska Mästerskapet som sista deltävlingen för just deras mästerskap.

Underlaget var grus MEN när vi åkte igenom sträckorna under träningen på fredag blev vi mycket besviken på vägkvalitén, skogsbilvägar med gräs i mitten, som används sällan på sommaren, dock på vintern används dom på Norska VM Rallyt.

Nu höll dom såklart inte eftersom 3 av 6 sträckor gick i varandra så det var rejält guppigt och stenigt. Nu höll vi medvetet igen för att inte skrota bilen ännu en gång och hoppades att ”vildhjärnorna” skulle få stora problem med trasiga bilar… men ! Topptrion måste haft en otrolig tur och samtidigt stor skicklighet för dom var helt överlägsna denna tävling.

Efter 4:a sträckor skilde det bara tiondelar mellan trion men på sista etappen avgjordes det.

Slutresultatet blev att Jocke Nyhman från Jämtland slog till på dom två sista rejält och tog segern före Anders Gullstrand och Patrik Johansson, vi blev 5:a till slut.

Dessa tre unga grabbar hade många 4WD bilar bakom sig så deras framfart är Toppklass.

Nästa deltävling är om två veckor i Örebro ”Rikspokalen” och avslutningen sker i Emmaboda den 25:e Oktober ” Gullaboknixen”

Med vänlig hälsning Peter Westman

*********************************************************************************

8/9-2008

RALLY LARVIK

Rally Larvik ingår i Norska Mästerskapet och är en tävling på enbart asfalt och otroligt slingriga mycket svårkörda vägar runt om Larvik med omnejd.

Totalt så var tävlingen 28 mil varav 8 mil SS ( 4 sträckor kördes 2 gånger )

Vi kom dit på Torsdag eftermiddag efter ca. 110 mils körning och kollade in platsen och den härliga naturen runt staden. Checkade ut tränings materialet och sedan var det läggdax.

Fredagen började med träning redan vid niotiden, sträckorna kördes 2 gånger och detta tog tid för vi var inte åter till HQ förrän 15.00. Vi besiktigade och upprättade våran plats i depån, i detta läge var vädret strålande och prognosen för Lördag såg bra ut.

Lördag morgon… surväder och såg så ut att förbli så nu var den stora frågan ? Vad skall vi sula bilen med ! Vi väntade in i det sista men dom flesta valde slicks så även vi. 09.37 gick vi av startrampen och transport till den första sträckan.

SS1: Förväntningarna var höga, både jag och Tobbe var rätt nervösa inför start, redan vid första inbromsningen första kurvan så brakade det till och bilen blev bromslös fram, höger bromsskiva brast helt enkelt och köra asfalt utan frambroms går bara inte men Tobbe försökte så gott det gick men denna tävling innehöll många chikaner (plåttunnor ) och samtliga prickade vi på sträckan så funktionärerna var nog inte goa på oss, tiden blev såklart usel.

Fick tag på en skiva vid ett tanktillfälle som vi sedan kunde byta efter transporten till nästa SS inte helt korrekt för det råder serviceförbud men var gör man i stridens hetta.

SS2: Var den längsta, 14,7 km och nu funkade bromsarna men bilen var otroligt svårkörd så tiden blev ju ingen hit.

SS3: Var den kortaste men otroligt frän väg genom en by och det svänga jävlar.

SS4 Var en sträcka där dom var oroliga att snittet skulle barka väg åt h-vete så dom hade lagt in 11 st chikaner som var otroligt trånga så det blev bitvis mycket ryckigt men avslutningen på sträckan kördes på en stor tvåfilig landsväg med långa snabba svängar. Tyvärr så snurrade vi rejält på denna sträcka i en skarp sväng där det var mycket grus och lera i svängen, det släpper totalt så det är bara att hålla i sig och hoppas att det går bra och denna gång gick det.

Åter till serviceplatsen och vi hade endast 20 minuter på oss att byta båda bromskivorna fram kolla över bilen och nu bestämde Tobbe att vi skulle sula om till regndäck och hoppas på att det skulle börja vräka ner ordentligt eftersom att vi nu låg på endast en 8:e plats och måste ju hitta på något och samtidigt kanske dom andra fortfarande körde på slicks. Nu var tiden knapp när vi skulle ut till TK´n och kaos rådde inom serviceområdet med allt för många civila som täppte till och såklart blev vi drabbad av dom så jag överlämnade tidkortet 7 sekunder för sent med påföljd att vi fick 10 sekunders tillägg… förbannad som den åkte vi iväg på nästa etapp.

SS 5-6-7 Nu betedde bilen sig mycket bättre och Tobbe fick upp ett jäkla bra tempo och vi började avancera ordentligt i listan, så inför sista sträckan så låg vi 4:a men tyvärr så visste vi inte om detta.

SS8: Sista sträckan laddade Tobbe på ordentligt och det såg bra ut tills det var 470 meter kvar, i en skarp höger där det hade genats ordentligt med lera på vägen som följd och att komma in i en H2 som nyper-nyper på fyrans växel gick inte, vi sladdade av i ett gjupt dike och plöjde fram utan att träffa några träd men tog med oss rötterna och stenar innan det blev stopp. Nu hade framvagnsbalken och drivaxlar mm. gått av så det var bara att bryta tyvärr!!!

Så kan det gå ibland i denna sport. Nu är det bara att repa bilen och komma igen om 3 veckor då också i Norge och ännu ett Norskt Mästerskap.

Anders Gullstrand vann med 1,8 sek. marginal till Jämtlands Jocke Nyhman, dom blev också 13 respektive 14:e totalt

Helt otroligt.

Vid Tangentbordet Peter Westman, Rallytok

*********************************************************************************

17/2-2008
Äntligen var det så dags att starta säsongen 2008.

Det har varit mycket hårt arbete att färdigställa bilen efter fjolårets våldsamma avslutning i Emmaboda så det gjorde inte så mycket att säsongspremiären vart framskjuten till Svenska rallyt istället för Bergslagsrallyt som skulle gått i början på januari. Dock gjorde vi en smygpremiär redan i Örnskölden den 26 januari för att testa bilen riktigt, förutom att bara fixa allt plåtjobb på den hade även motor, växel låda och fjädring varit iväg på renoveringar och uppdateringar. Genrepet avlöpte väl vi var klart snabbaste otrimmade 2wd bil, 3:a bland alla trimmade och grupp-A bilar samt 7:a totalt av 78 startande.

 

Svenska rallyt: Vad skall man säga, förmodligen den största besvikelsen man någonsin råkat ut för. VM starten som vi hade hoppats på att lyckas genomföra kände vi på ett tidigt stadium inte skulle gå att få till, eftersom kostnaderna för att få iordning bilen varit ganska ordentliga. Vi beslöt att åka SM-delen av Svenska rallyt som skulle ha börjat på fredagkväll och fortsatt till och med söndagkväll där fre. resp. lör. skulle ha varit deltävling 1 och 2 i Topdriver. Med facit i hand var det ett riktigt bra beslut med tanke på hur väderförhållandena kom att bli. Tävlingen startade på fredag kväll med att vi endast fick köra över startrampen, superspecialen inne på travet som skulle följa därefter ställdes in. På lördagmorgon fattade tävlingledningen beslutet att ställa in hela tävlingen för oss SM-åkare, plusgraderna hade gjort att det inte fanns några vägar kvar att köra på surt som f-n.
Beslutet hade lätt kunna tagits på onsdag i alla fall innan teamen börjat rulla mot Karlstad.

 Här svänger det snabbt kan man ju lugnt säga, efter att beslutet kom att ställa in Svenska rallyt för oss så blev det en febril verksamhet att försöka hitta lösningar till att ersätta dom två tävlingarna som nu uteblev. En ide' var att redan på söndag få till en tävling uppe på testcentret i Antilla där man visste att snö och is fanns, dessutom endast två timmars bilfärd från Karlstad. Sagt och gjort så blev det efter en enorm arbetsinsats av de som jobbar med Topdriver hade dom fixat en tävling på under 24 timmar, ooooooootroligt!

Topdriver goes to Antilla: Så blev namnet på den nyinsatta tävlingen, den kom att bestå av 41 km ss fördelat på 3-4st sträckor som skulle köras 3 gånger. Det var en hel del svårkörda sträckor då det var rejält spårigt på sina håll efter alla tester som körs här samt plusgrader som gjorde det rejält moddigt dessutom. Vi öppnade med alldeles för stor respekt för det besvärliga underlaget och låg inte bättre än sjua efter dom tre första sträckorna, trots en rejäl satsning på resterande sträckor med idel topptider samt vår första sträckseger lyckades vi ändå inte klättra något i totallistan, det vart endast en sjundeplats i årets premiär men känslan är ändå väldigt positiv när vi nu bitvis börjat åka ifrån ”småglina”, vilket bådar gott för fortsättningen i norge 1 mars.

Fullständig resultatlista se här

Väl mött/ Rallykungen