Nyheter 2009

Nyheter2008 & Nyheter 2007 & Nyheter 2006 & Nyheter 2005

Startsidan Gästbok

 

17/2-2009

 

Strålande insatser i vinterns tävlingar

 

Säsongen har nu varit igång i drygt en månad och vi har hunnit med att avverka tre st tävlingar och ett stycke testdag så vi tar det hela från början.

Oroligheterna inför säsongen har varit många i dessa kristider, fortfarande så är långt ifrån alla pusselbitar på plats.

Teamet satsar i år som tidigare på i första hand Fordcupen som numer är en riktig svensknorsk cup och dessutom fortfarande har ett riktigt grymt prisbord. Dock har antalet tävlingar minskat från 10 ner till 6. 3 i Sverige och 3 i Norge, dessa tävlingar är riktigt tuffa då det är endast SM och NM tävlingar som gäller.

Teamet skall också försöka att komma till start i dom två SM-tävlingarna som inte Fordcupen har med i sin tävlingskalender för att kunna roffa åt sig en SM medalj, något som fortfarande saknas i prisskåpet.

 

Vi inledde vintern på sedvanligt sätt med en testdag tillsammans med Ford där vi justerade det mesta, efter ett dussin testrundor började vi att känna oss nöjda. Dagen efter testet var det dags för säsongspremiär uppe i Offerdal, en tävling som samlat stora delar av den svenska eliten som ville få lite mil i kroppen innan SM-premiären två veckor längre fram.

Vi visade direkt att vi ville vara med, satsade något för hårt på sina ställen men vi klarade oss ur samtliga kriser och slutade trea i otrimmat 2wd med en sluttid som hade räckt till en 2: a plats bland trimmat 2wd och en åttonde plats totalt.

Allt var till belåtenhet inför SM och Fordcupspremiären som var vår nästa tävling.

 

Äntligen var det dags för SM- och Fordcupspremiär, i år så skulle vi äntligen få beträda de anrika VM-vägarna i Värmland. Ingen glömmer väl besvikelsen från ifjol då SM-delen i Svenska Rallyt blev inställt, men i år då man inte kör något VM rally i Sverige var det äntligen fritt fram för oss att åka dessa klassiska sträckor.

Vintern hade i vanlig ordning inte visat sig från sin bästa sida nere i Värmland vilket gjorde att vi tog beslutet att köra på använda däck o spara nya till längre fram i vinter, men vägarna höll bättre än jag trott så tyvärr var vi inte riktigt med i toppstriden på sträcktiderna men vi bet ihop och kämpade allt vi kunde och slutade på en femteplats bland det 18 man starka startfältet i otrimmat 2wd.

Eftersom två av dom var norrmän så ligger vi på en tredjeplats i det svenska mästerskapet och med endast tre Fordbilar framför oss ligger vi nu på en fjärdeplats i Fordcupen, resultat som bådar väldigt gott inför resten av dom mästerskapen.

Men känslan i kroppen efter att ha fått åkt på idel klassiska VMsträckor med ”Colins crest” som höjdpunkt gör att det ändå känns som en seger.

 

 

 

 

Vinnare av BRF Goodrich cup

 

Samt en femteplats totalt bland drygt 90st 2wd bilar där 80 % är trimmade bilar och de andra 20 % otrimmade som min.

I helgen som var, var det dags för start i Hälsingerallyt som också var startskottet för den mycket populära Supercupen, där man kör en väldigt enkel klassindelning alla 2wd mot varandra samt alla 4wd mot varandra oavsett trimningsgrad.

Nu har BRF Goodrich gått in med priser i denna cup även för oss med otrimmade bilar vilket gjorde det väldigt intressant att komma till start även i denna cup eftersom tävlingstillfällena blivit färre i Fordcupen gäller det att försöka hålla farten uppe, denna tävling var perfekt att förbereda sig i för kommande SM- och Fordcupstävlingar.

Och som det gick i ett strålande solsken och en ny typ av däck på bilen som inte var alldeles lätt att komma underfund med, släppte vi endast två av sex sträcksegrar till våra konkurrenter där vi passade på att snurra köra motorstopp och backa vid ett par tillfällen.

Nu är det bara att sätta dit en ny bakstötfångare den gamla är kvar i Hälsingeskogarna och ta sikte på nästa vintertävling som är i Norska Numedalen den 7 mars.

 

Tommy Ström kämpade också på bra och kom in på en sjätteplats i samma klass

 

 

 

Väl mött

/Rallykungen